MANJISHTA - kleszcze i borelioza -Ajurweda (100g)
Opis
MANJISHTA – Kleszcze i borelioza
MANJISHTA - herbatka ziołowa SUPLEMENT DIETY w formie suszu roślinnego
Ajurweda – system medycyny indyjskiej rozwinięty w starożytności. Termin ajurweda jest złożeniem słów ajuh – „życie” oraz weda, oznacza „wiedzę o życiu” lub „przebieg życia”. Ajurweda zajmuje się zdrowiem fizycznym, psychicznym i duchowym. Jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana od 1979 przez Światową Organizację Zdrowia.
MANJISHTA suplement diety przeznaczony dla osób chcących wyeliminować szkodliwe substancje z organizmu. Zawarte w produkcie składniki roślinne tj.:
-
Andrographis paniculata pomaga wyeliminować szkodliwe substancje z organizmu i zapewnia żywy umysł.
-
Rubia cordifolia wspomaga układ odpornościowy.
-
Ma znaczące właściwości przeciwutleniające.
-
Withania somnifera wspomaga ochronę DNA, białek i lipidów przed uszkodzeniem oksydacyjnym.
-
Tinospora cordifolia wzmacnia system odpornościowy.
-
Wzmacnia naturalne mechanizmy obronne organizmu.
-
Ocimum sanctum ma znaczące właściwości przeciwutleniające.
-
Pomaga utrzymać siłę układu odpornościowego.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.
-
Składniki:Andrographis paniculata (Andrographis wiechowaty-korzeń), Rubia cordifolia (Indian marzanna –korzeń), Withania somnifera (witania ospała-korzeń), Tinospora cordifolia (Guduchi-trzon), Ocimum sanctum (bazylia święta-ziele), Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc), Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka-korzeń), Terminalia chebula (migdałecznik chebułowiec-owoc), Terminalia bellirica (Bibhitaka-owoc), Cedrus deodara (cedr himalajski-owoc), Tribulus terrestris (buzdyganek naziemny-ziele), Boerhaavia diffusa (Punarnava-korzeń), Centella asiatica (wąkrota azjatycka-liść), Terminalia arjuna (migdałecznik arjuna-owoc).
-
Sposób użycia: Zaleca się spożywać do 6 gram produktu dziennie.
-
Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zalać ok. 200 ml wrzątku i gotować od 3 do 5 minut, ciepłą herbatkę spożywać trzy razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem.
-
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
-
Ilość porcji w opakowaniu: 16
-
Najlepiej spożyć przed: dzień, miesiąc, rok na spodzie opakowania Numer partii produkcyjnej: na spodzie opakowania.
-
Masa netto : 100 g.
-
Masa netto jednej dziennej porcji produktu: 6 g
-
Kraj pochodzenia: Nepal