SOLGAR_cert

Maca czarna mielona BIO (100g)

Dostępność: na wyczerpaniu
Cena: 29,90 zł 29.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Producent: NAT Sp. z o.o.
Pin It

Opis

Maca czarna mielona BIO (100g)


Maca (Lepidium meyenii), nazywana w Polsce pieprzycą peruwiańską, rośnie na wysokościach od 2000 do 4500 metrów nad poziomem morza. Kolejną zwyczajową nazwą tej rośliny jest "peruwiański żeń-szeń". Występuje na terenie peruwiańskich Andów, w Boliwii i na niewielkim obszarze Brazylii. Zgodnie z doniesieniami archeologów, makę uprawia się od około 2600 lat. Posiada lekko słodki smak.

Korzeń maki zawiera w sobie 20 aminokwasów, w tym 7 niezbędnych. Poza tym, znajdziemy w nim polisacharydy, związki lipidowe (w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe), katechiny, flawonoidy, makainę, makaridynę, lepidylinę, saponiny, taniny, fitosterole, karotenoidy, olejki eteryczne, witaminę C.

W swojej książce "Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości", David Wolfe określa makę "afrodyzjakiem z Andów". Opisuje jej rozsławienie w świecie zachodnim przez dr Glorię Chacon de Povici, która przeprowadziła badania nad działaniem maki na ssakach, gryzoniach i ludziach i potwierdziła w nich korzystny wpływ korzenia na zdrowie, w tym szczególnie na płodność.

Makę można spożywać na różne sposoby, np. łyżkę proszku dodać do koktajlu, napoju, kawy, herbaty, mleka, a również do przygotowywanych deserów, sałatek, zup, budyniów, dżemów i innych przetworów.

Czarna maka jest rzadko spotykanym rodzajem. Zgodnie z przeprowadzonymi badaniami klinicznymi, ceni się czarny korzeń za szczególną siłę działania.


Składniki: 100% Maca czarna mielona BIO*.
Propozycja podania: 1 łyżeczkę proszku dodać do wody i wypić.
Informacja dodatkowa: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Masa netto: 100 g
Kraj pochodzenia: Peru
Producent: NAT Sp. z o.o.


*BIO - produkt rolnictwa ekologicznego

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl