SOLGAR_cert

Mąka z żołędzi bez glutenu BIO (500g)

Dostępność: brak towaru
Cena: 9,90 zł 9.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Producent: Dary Natury
Pin It

Opis

 

Mąka z żołędzi bez glutenu BIO (500g)

Mąka z żołędzi była dawniej używana jako pokarm, szczególnie w czasach gdy brakowało jedzenia. Współczesne badania potwierdziły jej bardzo wysoką wartość odżywczą oraz zawartość  cennych dla zdrowia składników. W porównaniu z mąka zbożową jest kilkakrotnie  bogatsza  w potas, wapń i magnez , czyli kluczowe dla zdrowia składniki mineralne. Mąka ta jest bardzo bogata w witaminy z grupy B. Zawiera także dużo cennego dla funkcjonowania przewodu pokarmowego błonnika oraz ponad  5% nienasyconych kwasów tłuszczowych.

  • Sposób użycia:

Mąkę  żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji   2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej  i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby.

Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np.

  Dodatek do makaronu
  Do omletów z jaj
  Do placków ziemniaczanych (dodając do 2/3  tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi

Zachęcamy do wymyślania autorskich dań na bazie tego naturalnego i cennego składnika.

  • Zawartość podstawowych składników w suchej masie:

Sód 17 mg/kg
Potas 4500 mg/kg
Fosfor 730 mg/kg
Wapń 740 mg/kg
Magnez 340 mg/kg
Błonnik 16,8 %
Białko 4,1 %
Kwasy tłuszczowe  5,1 %
Sole mineralne 1,2 %
Węglowodany 72,8 %
Wartość  energetyczna  322 kcal/ 100g ; 1355 kJ /100g

  • Masa netto: 500 g
  • Skład: żołędzie eko 100%
  • Producent: Dary Natury
  • Kraj pochodzenia: Polska

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl