Pau Darco - Lapacho, drzewo Inków - kora Astron (100g)
Opis
Pau Darco - Lapacho, drzewo Inków - kora Astron (100g)
Lapacho (łac.Tabebuia avellanedae), znane także pod nazwami pau d'arco, tahuari czy herbata Inków, to wewnętrzna kora z drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub kilku pokrewnych gatunków. Lapacho jest powszechnie stosowane w medycynie tradycyjnej Ameryki Południowej. Kora pau d'arco jest używana głównie w formie wywaru (herbaty), nalewki lub kapsułek.
Składniki: 100% kora pau darco - la pacho.
Sposób użycia: Kopiastą łyżeczkę kory zalewamy pół litra wody i gotujemy do 5 minut. Pijemy po ostudzeniu. Po 3 tygodniach należy zrobić tygodniową przerwę.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 100g
Kraj pochodzenia: Kraje Ameryki Południowej
Producent: PPH ASTRON Józef Tabor, Stary Henryków 40 B, 57-210 Henryków